Sinterklaas banner

Sint Nicolaas komt naar Andel

16-11-2022

Sint Nicolaas komt naar Andel. Aanstaande zaterdag legt hij met de boot om 14.00 uur aan bij de openbare aanlegsteiger bij het strandje aan de Hoge Maasdijk.

Groot feest

De goedheiligman komt aanstaande zaterdag naar Andel op uitnodiging van Ondernemersvereniging de Linden. Samen met een grote groep vrijwilligers van voetbalvereniging Sparta 30 wordt een flink feest voorbereid.

De Sint moest twee jaar verstek laten gaan wegens Covid. Nu het weer mag, heeft Sinterklaas beloofd om naar Andel te varen via de Afgedamde Maas. Daar zal hij welkom worden geheten door wethouder Van Ooijen - van Breugel van de gemeente Altena. Vervolgens maken de Sint en zijn Pieten een tocht door een deel van Andel:

  • Wilhelminastraat
  • Gezetstraat
  • M.L. Kingplein
  • Kennedylaan
  • Neer Andelsweg

Achter Sinterklaas zullen de kleinste kinderen in de Hank-o-motief mee kunnen rijden. Zo gaat iedereen in een lange optocht naar de kantine van v.v. Sparta 30. Daar vindt een groot Pietenbal plaats en reikt de Sint de prijzen uit van de kleurwedstrijd. De kleurplaat wél meebrengen, want anders kan de jury, onder leiding van de Sint, de kleurplaten niet beoordelen.

Tot zaterdag!

Deel dit bericht via