20240201_192922

Teus van Tilborg wint 26e Romboutsprijs

01-02-2024

Teus van Tilborg uit Andel is de winnaar van de Aelse Romboutsprijs 2024. Wethouder Wendy van Ooijen-van Breugel reikte het felbegeerde beeldje uit.

Heden en verleden krijgen zijn aandacht

"Teus van Tilborg is een duizendpoot. Hij is oud-medewerker van de voormalige gemeente Woudrichem en schrijft voor het Brabants Dagblad en de Aktu-Ael. Teus is daarnaast secretaris van de historische kring Het oude land van Heusden en Altena", zei wethouder Van Ooijen op een drukbezochte bijeenkomst in Andel.

Teus was op 1 februari 2024 naar het befaamde stamppottenbuffet van de ondernemersvereniging gelokt. Tientallen inwoners van Andel genoten daar van een overheerlijk buffet.

Voor Teus volgde een grote verrassing. Juryleden Lia van Rees en Henk van Noorloos kregen vele aanmeldingen voor de prijs binnen. Veel stemmen waren uitgebracht op Van Tilborg. De wethouder riep hem daarop naar voren als "de man bij wie heden en verleden aandacht krijgen". Teus was er beduusd van, toen hij de 26e Romboutsprijs overhandigd kreeg. Henk van Noorloos stak vervolgens, verkleed als Jan Claesen, de loftrompet over de verdiensten van de sympathieke Aelse historicus.

De Romboutsprijs wordt sinds 1989 uitgereikt aan een inwoner van of vereniging uit Andel, vanwege een bijzondere en belangeloze prestatie voor het dorp. Eerdere winnaars waren onder meer Adrie van Breugel, Ton van der Stelt, Zus van Bergeijk en Kimberley Holtrop.

20240201_192922
Deel dit bericht via